Zara Ilona DBG

Zara Ilona DBG

KWPN merrie De Niro x Ferro x Amethist

Zara Ilona DBG is een in 2004 geboren vos Elite, EPTM-(dres), sport-(dres) merrie met een stokmaat van 1.64 mtr. De vader van Zara Ilona DBG is de erkende Hannoveraanse Donnerhall nakomeling De Niro. De moeder van Zara Ilona W is de elite, sport(dres) merrie Tosca Ilona W die op haar beurt weer afstamt van de preferente KWPN hengst Ferro. De moeder van Tosca Ilona W is de ster, preferente merrie Ilona die de KWPN hengst Amethist als vader heeft. Zara ILona DBG is gefokt door Dhr Joh Lokhorst uit Wolferen-Andelst en in eigendom van Dressurstal Bax-Goris uit Gendt.

Zara Ilona DBG werd als 4 jarige in Deurne ster en keur verklaard nadat ze een positieve EPTMtest liep. Met het PROK certificaat al op zak werd de merrie meteen elite. In 2010 werd Zara Ilona DBG met succes in de klasse Z2 dressuur uitgebracht wat haar het sportpredicaat opleverde.

Zara Ilona DBG heeft ondertussen al enkele nakomeling. Effie Ilona DBG de afstammeling van Contango die ook in ons bezit is. Gaby Ilona W is een merrie van de hengst Lord Loxley. En onlangs werd de hengst Hidde W ter Kwincke aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch in Februari 2015. De laatste nakomeling van Zara Ilona W is de hengst Justum DBG die als vader de wereld kampioen 5 jarige van afgelopen jaar Sezuan.

Zara Ilona DBG is een aanwinst voor ons bedrijf waarin het geweldige achterbeen gebruik, het loopvermogen en het karakter van deze merrie bijzonder opvalt.

Afgelopen had Zara Ilona DBG een merrieveulen van de KWPN hengst BORDEAUX  aan de voet en is op dit moment wederom drachtig van deze succesvolle hengst.