Dubbele winst Felicia DBG en Florian Dieu Donnee in Laag-Soeren

Zaterdag vertrok DBG naar het zonnige maar ijskoude Laag-Soeren waar als voorbereiding op de NK van Felicia DBG. De paarden Florian Dieu Donnee en Effie Ilona DBG waren ook mee.

In de klasse L2 kwam Bart met de Fidertanz dochter als eerste aan de start. In de eerste proef waren er nog twee kleine schoonheidsfoutjes. Maar in de tweede proef was de vosmerrie weer op en top in vorm en liet geen steekje vallen. Dit resulteerde in twee keer de overwinning met 203 en 213 punten.

In de klasse M1 kwam Bart aan de start met de Gribaldi nakomeling Florian Dieu Donnee.Florian Dieu Donnee die de laatste tijd in de training veel progressie maakt liet dit nu ook in de proeven zien. De bruine ruin liet twee foutloze proeven zien die ook goed waren voor tweemaal de overwinning met 200 en 214 punten.

Op het einde van de dag maakte Effie Ilona DBG op voor haar debuut in de klasse ZZ-Licht. Ilona hield de zwarte merrie even thuis om haar wat verder door te trainen. De Contango dochter liet een nette proef zien waar tijdens de galop reprise misschien nog even wat mooier op de afwerking kon gelet. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats met 213 punten waarmee de merrie die over 14 dagen een veulen verwacht van Fürstenball middels embryo transplantatie haar eerste winstpunt binnen heeft.