Hidde ter Kwincke DBG wint 3e selectiewedstrijd

Afgelopen weekend werd er in Rijhal Bergharen in Bergharen de 3e selectie verreden voor de Gelderse Kampioenschappen voor de combinaties van kring Rivierengebied Oost. DBG zou daar met 5 paarden aan de start verschijnen.

Op zaterdag stonde de klasse B t/m M2 op het programma en Bart ging met groom’s Bas en Sara en vaste supporters Amy en Romy op weg naar Bergharen. Bart startte eerst in de klasse L2 de Fidertanz merrie Felicia DBG. De merrie liep als vanouds zoals we va haar gewend zijn. Helaas vond de jury dat de draf van de expressieve vos merrie in de klasse L2 simpeler mocht zijn. Desondanks was er een 4e plaats met 201 punten.

In de klasse M1 kwam Bart aan de start met de chique Gribaldi nakomeling Florian Dieu Donnee. De bruine ruin liet zich goed door de proef heel sturen en is steeds beter constant bij de les. Op een klein galopsprongetje in de laatste middendraf na liep hij een foutloze proef. Dit leverde een mooie 4e plaats op in de klasse M1 met 187 punten.

Als laatste starter van de dag kwam Bart aan de start in de klasse M2 met de zwart ruin Hidde ter Kwincke DBG. De Lord Loxley nakomeling liep even als de vorige keer in Bergharen een hele correcte proef zonder fouten. Deze keer wist de jury de kwaliteiten van de halve finalist van de PAVO CUP wel naar behoren te beoordelen en wist de overwinning voor zich op te eisen in deze rubriek.

Op zondag werd de klasse Z1 t/m ZZ-L afgelast vanwege het winterse weer in Nederland.

DBG feliciteert de eigenaren van de paarden met deze mooie resultaten tijdens de selectie.