1e prijs voor Felicia tijdens 2e selectiewedstrijd in Bergharen

Afgelopen weekend was rijhal Bergharen in Bergharen het toneel voor de 2e selectie wedstrijd voor kring Rivierenland Oost voor de paarden. Op zaterdag was de B t/m M1 aan de beurt en Bart met groom Bas vetrokken met de paarden Felicia DBG en Florian Dieu Donnee richting Bergharen.

Bart startte eerst de vosmerrie Felicia DBG in de klasse L2. De 4 jarige liep wederom net als een week eerder een bijzonder fijne proef met veel achten op de protocol met name voor de verruimingen. Met 213 punten wist de merrie deze keer de sterke rubriek winnend af te sluiten.

Daarna was het de beurt aan de chique Gribaldi nakomeling Florian Dieu Donnee in de klasse M1. Florian had een hele goede start met verschillende achten op de lijst maar wist helaas de geslotenheid in de contragalop deze keer net niet helemaal vast te houden wat helaas een aantal punten kostte en behaalde een mooie 6e plaats met 180,5 punten.

Op zondagochtend was het de beurt aan de klasse M2 en kwam Bart met de zwarte Hidden ter Kwincke DBG in de ring. De Lord Loxley nakomeling stond er erg fijn aan en wist een beduidend betere proef neer te zetten als een week eerder in Beuningen. Helaas keek de jury daar wat anders tegenaan en wist de combinatie een mooie 4e plaats te behalen met 180 punten.

Daarna kwam Ilona nog met twee paarden aan de start. In de Z1 kwam ze aan de start met de Romanov nakomeling Goldi DBG. Goldi DBG liet een imponerende graftour zien en wist daarmee een mooie 6e plaats te behalen met 206 punten in dit sterk deelnemersveld.

Als laatste DBG paard kwam de eveneens zwarte Contango nakomeling Effie Ilona DBG in de ring in de klasse Z2. De merrie begon heel sterk aan de draf tour waarna tijdens de stap reprise er een windje kwam opsteken en wat geluiden met zich meebracht op de daken van de mooie rijhal in Bergharen. Hierdoor toonde ze heel veel kwaliteiten die in deze proef helaas nog niet worden gevraagd. dit stond helaas een hoge klassering in de weg.

Een mooi resultaat waarmee DBG de eigenaren van de paarden feliciteert met deze mooie behaalde resultaten.