Druk weekend voor DBG tijdens eerste selectie Regio Kampioenschappen.

Afgelopen weekend stond in het teken van selecties voor de Regio Kampioenschappen Gelderland Paarden. De eerste selectie werd verreden bij PSV la Grande te Beuningen.

Op zaterdag werden de klasses Z1, Z2, ZZ-licht en de M2 dressuur  verreden. In de ochtend vertrokken Bart, Ilona en Bas met de paarden Effie Ilona DBG, Goldi DBG en Hidde ter Kwincke DBG naar Beuningen. Als eerste kwam Ilona met haar Effie Ilona DBG aan de start in de klasse Z2, de sensibele merrie laat ongelooflijk veel kwaliteit zien en ze behaalden een mooie 6e plaats met 225,5 in sterk deelnemersveld. In de klasse Z1 startte Ilona de merrie Goldi DBG, de merrie liet en sterk draf gedeelte zien, wat helaas niet in de punten terug was te zien, wel de spanning in galop werd afgestraft en ze konden de 60% niet halen.

Bart startte Hidde voor de eerste keer in de klasse M2, de stoere Lord Loxley nakomeling had wat spanning in de aanleuning maar liet ook zeker zijn kwaliteiten zien. Ze behaalden een mooie score met 187 punten wat goed was voor een 6e plaats.

Op zondag werden de klasse B, L1, L2 en was de para sport ook vertegenwoordigd. Bart startte in de klasse M1 twee paarden, de Gelderse merrie Haredessa behaalden een mooie score van 181,5 en de Gribaldi nakomeling Florian Dieu Donnee had een goede 3e plaats met 192,5 punten. Deze bruine ruin laat veel talent zien en moet nu meer wedstrijdervaring gaan krijgen.

Als slot tegen de klok van 22.00 uur was het de beurt aan de vos merrie Felicia DBG, deze vier jarige Fidertanz nakomeling speelt met de oefeningen en laat veel kwaliteit zien in alle 3 de basisgangen. Ze loopt gedegen proeven en ze behaalden een goede score van 213,5 punt en werden in de rubriek als 3e geplaatst.

Aankomende weekend staat de volgende selectie op de planning in rijhal Bergharen in Bergharen.