DBG paarden richting en over de 70% bij La Grande in Beuningen

Gisteren vertrok DBG met vier paarden naar hippische centrum La Grande in Beuningen. In de klasse L en M kwam Bart aan de start en Ilona startte haar twee paarden in de klasse Z1 en Z2.

Als eerste nog de 4 jarige vosmerrie Felicia DBG aan de start verschijnen. De Fidertanz nakomeling komt uit in de klasse L2. In de eerste proef was er nog een beetje spanning bij sommige onderdelen waardoor de punten bleven hangen op 199 punten. In de tweede proef was de merrie beter bij de les en werden er 212,5 punten behaald wat beide keren voldoende was voor de 2e prijs.

Daarna was het de beurt aan de Lord Loxley nakomeling Hidde ter Kwincke DBG. De zwarte ruin was afgelopen zomer in de PAVO-cup al goed voor ruim 80 punten en liet zien weer sterker te zijn geworden. Bart wist Hidde ter Kwincke DBG foutloos door beide proeven te sturen wat met 209 en 207 punten en in beide proeven een 9 voor de galop,  tweemaal ruimschoots genoeg was voor de overwinning.

In de klasse Z2 kwam na een wedstrijd pauze de Elite Sport merrie Effie Ilona DBG weer in de ring. De merrie die 14 dagen geleden nog een veulen aan de voet had liet zich na de korte training weer voortreffelijk zien. Met 234 punten en een 3e prijs en maar liefst 237 punten en een overwinning liet de Contango dochter zien weer terug gezin in de sport en klaar voor de komende selectiewedstrijden.

In deze gecombineerde Z1/Z2 klasse kwam Ilona ook nog aan de start met de Romanov dochter Goldi DBG. Deze Elite merrie liet zien een geduchte tegenstander te zijn voor haar stalgenoot en kwam erg dicht bij haar concurrentie in de buurt. Met 237 punten in de eerste proef wist ze met een 2e prijs boven haar stadgenoot te eindigen. In de tweede proef waren de 234 punten net niet voldoende voor de overwinning en mocht ze zich met een 2e prijs achter haar stalgenoot Effie Ilona DBG opstellen.

Een mooie begin van het indoor seizoen.