Ook Sophie van Leest en Evelien Verwoerd mogen naar de Hippiade

Afgelopen weekend stond er voor de paarden de Regio Kampioenschappen Gelderland in Wezep op het programma. In de klasse M2 en Z1 waren er leerlingen van DBG vertegenwoordigd. In de klasse M2 en Z1 wist Sophie van Leest zich te kwalificeren voor de tweede dag en ook Evelien Verwoerd reed zich bij de top 10 tijdens de eerste dag. Jammergenoeg had Britt Riethorst een groot puntenverschil in de klasse M2 met Arendsoog ,wat haar de de finale plaats heeft gekocht 180,5 en 195 punten.

Om in aanmerking te komen voor een startbewijs op de Hippiade te Ermelo moest er tijdens de finale bij de beste 10 gereden worden. In de klasse M2 had Sophie haar Go-Ferro fijn aan de hulpen en konden ze nagenoeg foutloos te proef doorrijden wat een mooie achtste plaats opleverde met en score van 189 en 187 punten .

Evelien Verwoerd liet een gedegen proef zien, strak gereden en het paard beheerst alle gevraagde oefeningen goed. De jury was  te spreken over de sympathieke manier van voorstellen en ook Evelien mag met haar Oscar nakomeling naar de Hippiade ze behaalden een mooie score van 215 en 220 wat goed was voor een zesde plaats.

Sophie en Evelien van harte gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsering en succes tijdens de Hippiade te Ermelo.