Eerste DBG leerlingen behalen startplaats Hippiade.

Onlangs vonden in Klein Dongen-Vaart de Brabantse Kampioenschappen plaats. Op zaterdag kwamen eerst de pony’s aan de start waarna op zondag de paarden streden voor een felbegeerde startplaats op de Hippiade.

Op zaterdag kwam DBG leerlinge en lid van het KNHS Talentenplan Noa van Rijbroek aan de start met twee pony’s. in de klasse DE-Z2 kwam ze aan de start met VRB group’s Black Magic. In de eerste proef wist de amazone een mooie 3e plaats te behalen met een mooi percentage van 68,91% waarmee ze zich ruimschoots plaatste voor de kür op muziek. Hierin behaalde de combinatie een mooie 69,19% waardoor er een mooie 7e plaats over-all was voor de amazone en zich daarmee plaatste voor de Hippiade op zaterdag 26 Augustus.

Met haar tweede pony VRB Group’s Dynamic deed de amazone eveneens goede zaken in de klasse DE-M1. In de eerste proef was er een mooie 2e plaats met 67,42% wat ook voldoende was voor overkamping. In de tweede proef wist de amazone een mooi percentage te behalen van 65,33% wat haar in de over-all klassering een wederom een 7e plaats opleverde waarmee ze met deze pony een reserveplaats voor de Hippiade wist te bemachtigen.

Een dag later op zondag kwam DBG leerlinge Wenda Welten aan de start met haar Wynton nakomeling. Wenda kwam aan e start in de klasse ZZ-Licht en wist zich tijdens de proef met een 6e plaats met 65,86% te plaatsten voor de tweede proef de kür op muziek. Hierin stelde Wenda orde op zaken door met 4e plaats en 68,34% in het over-all klassement een 5e plaats te behalen waarmee ze een startplaats op de Hippiade te behalen op 1 en 2 september in Ermelo.

Namens DBG gefeliciteerd met deze mooie resultaten.