Goldi DBG en Hidde ter Kwincke DBG geselecteerd voor de Halve finale PAVO cup

Gisterenochtend vroeg vertrok DBG met 3 paarden richting het Belgische Turnhout waar bij de centrale keuring de laatste PAVO cup selectie werd verreden. Onder ideale weersomstandigheden en een goed georganiseerde wedstrijd op een fantastisch terrein werden eerst de 6, daarna de 4 en tenslotte de 5 jarige paarden beoordeeld door Karin Retera en Jan Wolfs.

Eerst verscheen Ilona in de ring met de Blue Hors Romanov nakomeling Goldi DBG. middels een correcte proef met een goed grafgedeelte wist de merrie met een puntenaantal van 76 punten een mooie 7e plaats te behalen waarmee ze zich kwalificeerde voor de halve finale tijdens de KWPN paarden dagen in Ermelo.

Daarna was het de beurt aan de 4 jarige Oldenburger merrie Felicia DBG. De Fidertanz nakomeling vond het allemaal nog een beetje spannende waardoor de verrichting wat minder uit de verf kwam als we van haar gewend zijn. Desondanks deed de vosmerrie weer veel ervaring op wat we weer meenemen naar de volgende wedstrijd.

Als laatste kwamen de 5 jarige paarden in de ring om hun verrichting te laten zien. Hierin kwam Bart nog een keer aan de start met de Lord Loxley nakomeling Hidde ter Kwincke DBG. De zwarte ruin liet zich correct rijden en bleef concentreerd op zijn ruiter. Dit resulteerde in een mooie ex aequo 5e plaats met 75 punten en zal zich tevens laten zien op de halve finale op maandag 14 Augustus.