Mooie Bixie wedstrijd tijdens Hippische week in Didam

Zondag vertrok DBG met de pony’s Emiel DBG en Ollie DBG richting Didam waar deze week de hippische week gepland staat. Op zondag was het de beurt aan de pony’s welke konden deelnemen aan dressuur, springen en natuurlijk voor de kleinste de bixie proeven. Amy kwam aan de start met haar pony Ollie DBG en vriendinnetje Romy Krol had de teugels van Emiel DBG overgenomen en maakte haar wedstrijddebuut.

Amy kwam voor het eerste in de klasse AA1 aan de start waarin een stuk meer draf werk in zit en weer een stukje moeilijker is. Ollie DBG was fris op zijn eerste grote wedstrijd maar gedurende het losrijden werd de pony meer ontspannen en kon Amy er in de proef mooi aan rijden. Dit resulteerde in 73 punten en een mooie 5e plaats.

Emiel DBG maakte onder zijn nieuwe amazone Romy Krol eveneens in de klasse AA1. Romy wist met de kleine Emiel DBG ook een mooie proef neer te zetten met mooi commentaar van de jury. Met 74 punten wist Romy een mooie 4e plaats te behalen.

Wederom een mooie en leerzame dag voor beide amazones die weer veel ervaring opdeden in Didam.