Succesvolle dag bij Manege Satana te Erichem

Afgelopen maandag stond er een avondwedstrijd op het programma, DBG had 4 paarden gestart en wist alle rubrieken winnend af te sluiten. Ook leerlingen Ebba Rademacher, Wendy Busser, Chanou Jansen en Sophie van Leest vielen in de prijzen en behaalden mooie scores.

In de klasse L2 startte Bart de vos merrie Felicia DBG, deze Fidertanz merrie ontwikkeld goed en loopt gedegen door de proeven. Er stonden diverse achten op het protocol (verruimingen, basisgangen,het binnenkomen) en zelf een 9 voor het wijken voor het been werd genoteerd. Deze merrie wist de L2 rubriek de winnen met 200 en 209 punten.

De klasse M1 liep Hidde ter Kwincke DBG een fijne proef, de jury was enthousiast over de kwaliteiten van de Lord Loxley nakomeling. Hidde beheerst de oefeningen goed en zal ook volgende week zijn opwachting maken tijdens de PAVO cup in Turnhout net als Felicia DBG en Goldi DBG. Bart wist de M rubriek te winnen met mooie scores van 205,5 en 213 punten.

Sophie van Leest heeft zich onlangs weten te kwalificeren voor Regio Kampioenschappen van Gelderland in de klasse M2, De combinatie wil graag wedstrijdritme houden en nog paar keer starten. Haar Go Ferro ontwikkeld goed, word meer gesloten en gedragen en ze kon het paard de gehele proef fijn en actief voorstellen. Ze behaalden een mooie score van 198 en 195 punten en daarmee twee maal de 2e plaats.

Ilona startte de Bleu Hors Romanov nakomeling Goldi DBG, de sensibele komt al meer tot ontspanning tijdens de proef. De galopwissels en contragalop maken vorderingen en de merrie laat telkens weer haar kwaliteiten zien. Beide proeven wisten ze een mooie tweede plaats te behalen met scores van 233 en 230 punten achter Bart Bax die met stalgenoot Dancing Queen het Z2 op naam schreef.

Ook Ebba Rademacher had haar bruine Wentanera fijn aan het lopen in de klasse Z1, ze behaalden een mooie 3e plaats met 221 en 217,5. Dit was voor Ebba haar laatste wedstrijd in Nederland, vanaf volgende week gaat ze haar studie vervolgen in Hamburg. We gaan je gezelligheid zeker missen Ebba maar gelukkig volgend jaar kom je weer terug!! Veel succes met je studie….

Dancing Queen is goed bevestigd op het Z2 niveau, ze wisten nu ook beide proeven een gedurfde proef neer te zetten. Diverse achten staan op het protocol voor de changementen en zijgangen. Deze grote Lord Leatherdale komt binnenkort met video op onze site bij verkooppaarden. Ze behaalden een score van 240 en 238 punten en won daarmee de Z rubriek.

Chanou Jansen en Wendy Busser startte in de klasse ZZ-Licht, Chanou had deze keer gekozen om de proeven HC te starten zodat de proeven nog scherper kon doorrijden en afwerken. Ze behaalden mooie percentages van ruim 66%. Wendy Busser was na een wedstrijdpauze ook weer van de partij en had haar Wannadoo fijn aan het lopen. Jammer van de kleine spanningsmomenten, als deze afgevloeid kunnen worden kunnen de percentages zeker nog omhoog en behaalde nu twee mooie winstpunten in Erichem.