Leerzame theorie avond voor HTC leerlingen in Nijkerk

Gisterenavond vond er op de prachtige dierenartsenpraktijk van Jos Hofma en Annemarie van Gelder in Nijkerk een theorie avond plaats voor alle leerlingen van het HTC midden. Zowel de dressuur, springen als de eventing leerlingen waren aanwezig en werden getrakteerd op een leerzame theorie avond.

Annemarie van Gelder hield als dierenarts een bespreking over de gezondheid met onder andere de normaal waarden van een paard aan bod kwamen, waarna er naar de praktijk werd gekeken met een paard erbij en werden de verschillende onderdelen van een paard aan het licht gebracht.

Na de presentatie van Annemarie kwam sportpsycholoog Sanne Beierman aan het wordt die een bespreking hield voor de jonge aanwezigen over spanning, stress en ademhalingstechnieken. Deze werd door iedereen zeer aandachtig gevolgd.

Als laatste werd er door Jos Hofma een uitleg en demonstratie gegeven over gebitsverzorging waarbij een paard in de mond werd gekeken de scherpe kanten van de kiezen werden gehaald en wolfstanden werden verwijderd en daarna het gebit nogmaals werd bekeken.

Een zeer geslaagde en informatieve avond voor onze HTC leerlingen.