Geslaagde Gelderse sportdag voor Haredessa in Kootwijk

Afgelopen zaterdag werd op de mooie terreinen van Gert vd Hoorn de jaarlijkse sportdag voor de Gelderse paarden gehouden. De Gelderse sportdag werd dit jaar voor de tweede keer gehouden en mensen met een Gelderse paarden konden deelnemen aan dressuur, springen of mennen.

Onder tropische temperatuur en fijne dressuur banen werden de wedstrijden verreden. Bart reisde met Haredessa af naar Kootwijk en kwam aan de start in twee proeven klasse L2. In de eerste proef was de merrie af en toe nog iets afgeleid van de mooie entourage met mooie tenten waardoor er af een klein slingertje in de proef kwam. Dit leverde met 198,5 punten de 2e prijs op.

In de tweede proef was Haredessa beter geconcentreerd op zijn ruiter en liep een hele fijne proef. Met ondermeer achten voor, door een S van hand veranderen, Middenstap, galop aanspringen en zelfs een 9! voor het wijken voor linkerbeen werd royaal de 1e prijs behaald met 210,5 punten.

DBG feliciteert eigenaresse Andrea en Carla Coenders met de resultaten van hun merrie die met 5 winstpunten terugkeerde naar Gendt.