Eerste outdoor wedstrijd scoren DBG paarden goed

Afgelopen weekend werd er bij Manege de Boleemhoeve een dressuurwedstrijd georganiseerd, de paarden Goldi DBG, Hidde ter Kwincke en Haredessa waren mee naar deze eerste outdoor wedstrijd.

In de klasse Z1 liep Goldi met Ilona twee fijne proeven, tijdens de eerste proef ontstonden kleine spanningsfoutjes maar de merrie liet ook haar kwaliteiten zien. De tweede proef was meer ontspannen en stond ze er beter aan en werden er ook diverse achten genoteerd. Ze behaalden een mooie 3e en 1e plaats met 206,5 en 221.

Het debuut in de klasse M1 was er voor Hidde ter Kwincke, de eerste proef was nog iets onwennig en hadden ze een kleine slinger tijdens de schouderbinnenwaarts. De tweede proef liep de combinatie er gedegen overheen, hadden geen fouten en verliep de proef met een mooie zelfhouding. Ze behaalden een 3e en 1e plaats met 188,5 en 203,5 punten.

In de klasse L2 startte Bart de Gelderse merrie Haredessa, ook een debuut voor deze combinatie, de eerste proef had de merrie te kampen met spanning en vond ze hekjes wel heel eng, maar de tweede proef verliep heel fijn zonder storingen en deze werd dan ook beloond met een mooie score van 197 en daarmee wisten ze een 2e prijs te behalen. De merrie zal verder opgeleid worden en eind deze maand tijdens de sportdag van het Gelderse paard op wedstrijd in Kootwijk verschijnen.

DBG feliciteert eigenaren Dhr. A. Slippens en Carla en Andrea Coenders met de behaalden resultaten.