Geslaagde middag fokadvies Gelders Paard

Afgelopen zaterdag vertrokken Bart en Bas met de nationale merrie kampioene 4 t/m 7 jarige bij de Gelderse paarden Haredessa (v.Fantastique) richting het KWPN centrum in Ermelo waar een middag was georganiseerd voor fokadviezen bij de Gelderse paarden. De middag werd begeleid door Mathilde Brouwer inspecteur Gelders Paard en Bart inspecteur regio Gelderland voor dressuurpaarden.

Er waren een zestal Gelderse merries naar Ermelo gekomen voor een fokadvies. Eerst werden de merrie op stand beoordeeld waarna ze aan de hand in stap getoond werden en daarna tijdens het vrij bewegen werden beoordeeld. Daarna werd de merrie wederom opgesteld en gaf de eigenaar van het paard aan met welk gebruiksdoel dat ze een veulen wilde fokken.

De aanwezigen werden in een vijftal groepen verdeeld en bespraken welke hengsten keuze ze per groep naar voren brachten. De gevonden hengsten werden op een groot papier geschreven. Daarna gaf Bart zijn twee hengsten door voor zijn fokadvies en als laatste deed Mathilde dat ook. Zo kwamen er meerdere interessante hengsten keuzes naar voren bij elke merrie.

Een bijzonder leerzame middag voor de aanwezige fokkers die weer met voldoende informatie huiswaarts keerde.