Alle DBG paarden in de prijzen tijdens Pluvinel Jonge Dressuur Talenten

Afgelopen weekend stond er bij manege Rust Roest in Maren-Kessel de Pluvinel Jonge Dressuur Talenten competitie op het programma voor 3, 4 en 5 jarige paarden. Op zaterdag werden de voorselecties verreden voor de 4 en 5 jarige paarden. De beste vier van iedere leeftijdsgroep kwamen op zondag terug voor finale waarin ze werden overgereden door Ingrid Malan. De 3 jarige paarden kwamen op zondag één maal in de ring en daar werd meteen een uitslag van opgemaakt.

DBG had 3 paarden ingeschreven in Maren-Kessel in elke leeftijdsgroep één. Nadat Hidde ter Kwincke DBG en Goldi DBG zich op zaterdag hadden geplaatst voor de finale vertrok DBG op zondag opnieuw richting Maren-Kessel. Bart startte de Fidertanz nakomeling Felicia DBG bij de 3 jarige. De merrie liet zich alweer beter zien als in Bergharen en de chique merrie verzamelde een totaal van 71 punten. Hiermee behaalde Bart de 6e prijs in dit groot deelnemersveld.

Daarna was het de beurt aan de 5 jarige paarden. Nadat Goldi DBG zich op zaterdag via een 4e plaats en 71 punten wist te plaatsen werd de Elite merrie overgereden door de gast amazone. Ingrid Malan reed de Romanov dochter erg fijn na en bedeelde haar 80 punten toe voor de finale. Met een totaalpunten van 151 punten wist Ilona en Goldi DBG nog een plaats te stijgen wat hun de 3e prijs opleverde.

Als slot van het jonge paarden weekend kwamen de 4 jarige in de ring voor hun finale. Bart startte daarin zijn Hidde ter Kwincke DBG. De Lord Loxley zoon wist op zaterdag via een correct en gehoorzaam optreden een mooie 4e plaats met 78,5 punten te behalen. De 4 jarige werden wederom overgereden door Ingrid Malan en roemde de zwarte ruin om zijn sympathieke manier van laten rijden en gaf ook 80 punten voor de finale. Met een totaal van 159 punten wist de mooie zwarte ruin nog twee plaatsen te stijgen en behaalde een mooie en verdiende 2e prijs.

Een bijzonder leerzaam weekend voor de DBG paarden. DBG feliciteert mede eigenaar van Hidde ter Kwicnke DBG, Abel Slippens met dit mooie resultaat van zijn paard.