Justum DBG naar tweede bezichtiging Den Bosch

Vandaag 30 november is het KWPN van start gegaan met de hengstenkeuring 2016-2017, de aankomende dagen worden er circa 600 dressuur/springhengsten voorgesteld die een gooi gaan doen om als gekeurde dekhengst door het leven te kunnen.

Het is een heel traject en vandaag was er de eerste bezichtiging, in de ochtend worden alle hengsten op de harde ondergrond voorgesteld, dit gaat om het exterieur,correctheid stand hoeven en beweging. Na de middag worden alle hengsten bekeken op hun natuurlijke aanleg als dressuurpaard.

Dit jaar hebben we een eigen fokproduct op de keuring, het gaat om de donkerbruine Justum, de vader van Justum DBG is niemand minder dan de 3 voudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden Sezuan, uit een Elite, Sport, Preferente merrie van De Niro. De merrielijn heeft veel predicaten en er komen al veel fijne sportpaarden uit.

Justum DBG liet zien dat hij meer dan genoeg kwaliteit heeft om zich te selecteren voor de volgende ronde, op naar de tweede bezichtiging in Den Bosch die van 1 t/m 4 Februari wordt gehouden. Justum DBG is mede eigendom van Dhr. A. Slippens te Erp.