DBG verwacht volgend jaar twee veulens

Dit voorjaar werden er twee van de DBG merries ingezet voor de fokkerij. De Elite, Sport (Dr), EPTM Preferente merrie Zara Ilona DBG kreeg afgelopen jaar een merrieveulen van de KWPN Grand Prix hengst Bordeaux. Dit veulen heeft zich enorm positief ontwikkeld waardoor DBG heeft besloten de merrie nog een keer door de hengst Bordeaux te laten insemineren.

De tweede merrie die volgend jaar een veulen zal verwachten is de dochter van Zara Ilona DBG de Contango merrie Effie Ilona DBG. De zwarte Elite Sport (Dr) IBOP merrie die onder Ilona verdienstelijk wordt uitgebracht in de klasse Z2 is drachtig van de bewegingsgeweldenaar Totilas. Effie Ilona DBG zal thuis worden verder getraind en na de geboorte van het veulen weer in de sport worden uitgebracht.

Beide merrie verwachte  begin april 2017 hun veulen.