Goldie DBG naar halve finale Pavo Cup

Vanochtend vroeg uit veren, om 7.00 uur stonden de paarden klaar voor vertrek naar de Pavo Cup voorselectie in Turnhout (Belgie) en daar kwam Bart aan de start met de vierjarige Hidde Ter Kwincke DBG. De zwarte Lord Loxley nazaat liep hier zijn tweede wedstrijd. De nuchtere ruin liep voorbeeldig door de baan en de jury omschreef het paard ook als: er komt echt iets binnen, goede harmonie en een goede stap en galop. Doordat de ruin in draf nog sterker moet worden werden de punten wat gedrukt van de draf en de aanleg als dressuurpaard. Ze behaalden een mooie score van 72 punten.

Bij de vijfjarige startte Ilona haar Blue Horse Romanov nakomeling, deze onlangs gepromoveerde Elite merrie liet haar kwaliteiten weer zien. Met een goede beentechniek, veel takt en swung liep ze vanzelfsprekend door de proef. De juryleden Dhr. Hamminga en Dhr. van Lieren waren gecharmeerd van het mooie dressuurmodel en spraken tijdens de presentatie dat ze telkens mooi met de schoft naar boven loopt met het achterbeen de goede kant op. De verrichting werd beloond met een goede vierde plaats en 80 punten.