Mooi wedstrijddebuut voor Hidde ter Kwincke DBG

Gisteren vertrokken Bart, Ilona en Amy naar Zevenaar om bij manege de Boleemhoeve het wedstrijddebuut van de zwarte Lord Loxley ruin Hidde ter Kwicke DBG te maken. Bart kwam aan de start in de klasse L2 met de 4 jarige ruin.

Tijdens het losrijden was Hidde erg goed bij de les en liet zich goed rijden. De zwarte ruin was voor de eerste keer op ander terrein liep voor het eerst tussen de hekjes. In de eerste proef vond Hidde dat allemaal toch nog wel wat spannend en daardoor opstonden nog een aantal schoonheidsfoutjes waardoor op één punt na de 60% niet werd behaald.

In de tweede proef was de hij veel beter geconcentreerd en liep Hidde eigenlijk een foutloze proef. Jammer dat het verschil in de punten niet zo tot uiting kwam. In deze gecombineerde L1/L2 rubriek behaalde de zwarte beauty een mooie 5e plaats met 182 punten.

Een mooi begin van zijn wedstrijd carrière die aanstaande donderdag verder zal gaan tijdens de PAVO cup in het Belgische Turnhout.