Goldi DBG mist op haar na uitnodiging Nationale Merrie Keuring

Gisteren reisde Bart, Ilona, Amy en Jane en Ebba af naar het nationaal hippische centrum in Ermelo waar de Centarale Keuring voor de regio Gelderland werd gehouden. DBG merrie Goldi DBG was mee om in de rubriek 4 t/m 7 jarige ster merries een gooi te doen naar het predicaat Elite.

Tijdens de presentatie in de ochtend liet de Blue Hors Romanov nakomeling zich voortreffelijk zien. waardoor ze een uitnodiging kreeg om met de beste 8 merries van 3 groepen een gooi te doen naar het kampioenschap. In de middag liet de bruine merrie die gefokt is door Gestüt Wendeln uit het Duitse Garrel zich wederom goed zien. Dit leverde haar een mooie 4e plaats op van de provincie Gelderland in de rubriek 4 t/m 7 jarige Elite merries.

Doordat Goldi DBG al een goede IBOP verrichting heeft afgelegd, het PROK certificaat heeft en een cornage onderzoek heeft gehad voldeed de merrie ruimschoots aan de eis om al als 5 jarige bij de club Elite merrie’s te horen.