Goldi DBG toont goede vorm

Deze week is er bij Manege de Prinsenstad de hele week concours, op deze mooie locatie zijn diverse dressuur en springrubrieken georganiseerd. De woensdag middag stond in het teken van de jonge dressuur talenten, het avondprogramma was goed gevuld met Z1, Z2 en ZZ-licht combinaties.

Bart, Ilona en Sanne vertrokken met de paarden Goldi DBG, Tribaldi en Be Special naar Delft, in de vijf jarige rubriek kwam Ilona in de ring met Goldi DBG. De kwaliteitsvolte merrie stond super fijn aan de hulpen en liep fantastisch door de mooi aangekleed rijbaan. Er werd gereden volgens het Pavo Cup protocol en Blue Hors Romanov nakomeling behaalde een mooie score van 76% en een vijfde plaats.

In de avond zadelde Bart de donkerbruine ruin Be Special, hij kwam als eerste in de baan tijdens de ZZ-licht rubriek de grote Special D nakomeling heeft ondanks de leeftijd weinig wedstrijdervaring en vond het allemaal heel spannend in de ring. Met af en toe wat spanning liet hij zich fijn bewerken, dit resulteerde in een 4e en 5e plaats.

Tribaldi liet 2 fijne proeven zien onder Ilona, de vosruin was goed geconcentreerd op de amazone en laat op trens een sympathiek beeld zien. Met een paar kleine slordigheden konden ze een fraaie tweede en derde plaats noteren met 218 en 219 punten.

Een bijzonder leerzame wedstrijd voor alle paarden en de moeite waard om het tripje naar Delft te maken.