2e en 3e prijs Dancing Queen in Bergharen

Gisteren vertrokken Bart, Ilona, Amy en Melanie naar landgoed Heerlijkheid Leur in Bergharen. Op de mooie terreinen daar werden de 1e selectie wedstrijden gehouden voor dressuur en springen voor kring Rivierenland Oost. Bart had de paarden Be Special en Dancing Queen ingeschreven om ervaring op te laten doen op een grotere wedstrijd en de paarden laten wennen aan een grasbodem.

In de klasse ZZ-Licht kwam Bart uit met de Special D nakomeling Be Special. Be Special liet zich goed rijden op de grasmat. De combinatie behaalde meerdere goede punten voor onderander de pirouette de basisgangen en achterwaart. Dit leverde in de gecombineerde Z1 – Z2 – ZZ-Licht rubriek de hoogst score van het ZZ-Licht op met 215,5 punten.

Met de Lord Leatherdalde nakomeling Dancing Queen kwam Bart voor de eerste keer uit in de klasse M2. De bruine merrie begint steeds meer aan kracht te winnen en loopt netjes door de proeven heen. Er werden meerdere achten behaald voor onderander contragalop, overgangen en houding en zit. Dit resulteerde in een mooie 2e prijs met 199 punten en een 3e prijs met 187 punten.

DBG feliciteert de eigenaren de familie Kemperman en Knijnenburg met de mooie resultaten van hun paarden.