Mooi ZZ-Licht debuut voor Be Special

Zaterdagochtend vertrok DBG met de paarden Be Special en Boris naar een koud en winderig Zevenaar waar bij manege de Boleemhoeve een dressuurwedstrijd  werd verreden. Be Special maakte zijn debuut in de klasse ZZ-Licht en Boris kwam onder zijn vaste amazone Andrea Coenders uit in de klasse Z1.

Rond de klok van half 10 reed Bart de ring in met de Special D zoon Be Special. De grote bruine ruin die anderhalve maand nog Z1 liep maakt de laatste tijd veel progressie. De ruin maakt mooie pirouettes en wist dit ook in Zevenaar te laten zien. Met twee keer een 3e plaats en 216 en 208,5 punt wist de combinatie zich vroeg in het seizoen al verzekerd van deelnamen aan de Gelderse Kampioenschappen.

In de klasse Z1 kwam DBG leerlinge Andrea Coenders aan de start met de Gelderse ruin Boris. Deze Rubus B nakomeling stond tijdens de proeven goed aan de hulpen. In de eerste proef zaten er nog een paar kleine slingers in de proef wat een 4e plaats en 208 punten opleverde. In de tweede proef zette de amazone orde op zaken en wist daarmee de overwinning mee naar huis te nemen met 216 punten.

DBG feliciteert de eigenaren van de paarden met deze mooie resultaten.