Denver DBG kringkampioen en Be Special reserve kringkampioen kring Rivierenland Oost

Gisteren werd er in rijhal Bergharen bij rijvereniging Hypolitus in Bergharen de 3e selectie verreden voor de Gelderse Kampioenschappen eind Januari. Bart kwam daar aan de start met de paarden Be Special en Denver DBG in de klasse Z1 & ZZ-Licht.

Als eerste startte Bart de Special D zoon Be Special in de Z1. Be Special wordt steeds beter bevestigd in deze klasse en liep een mooie foutloze proef. Met meerdere achten op het protocol wist de combinatie de 70% grens te overschrijden met een puntenaantal van 239 punten. Dit leverde een mooie 2e prijs op en plaatste zich maar 1 punt achter de winnaar.

Met Denver DBG kwam Bart aan de start in de klasse ZZ-Licht. De Jazz zoon was even wat minder geconcentreerd op zijn ruiter waardoor helaas de achten werden afgewisseld met lagere punten en zat er niet meer in dan een 5e plaats in deze gecombineerde Z2 ZZ-Licht rubriek.

Nadat alle resultaten van de drie selectie wedstrijden waren opgeteld mocht Bart met Be Special zich reservekampioen noemen in de klasse Z1. Met Denver DBG werd Bart kringkampioen noemen in de klasse ZZ-Licht. Met beide paarden plaatst Bart zich voor de Gelderse Kampioenschappen op 22 en 23 Januari.