Feline ter Kwincke en Goldi DBG lopen naar mooie scores tijdens IBOP te Asten.

Gisteren werd er op de fraaie accommodatie bij manege Heiligers te Asten de IBOP proeven verreden, DBG reisde met 2 paarden naar Asten. De voorlopig keur merrie Feline Ter Kwincke liep een hele goede verrichting en werd geroemd om haar ijver, goed overstappende stap, goede beentechniek in draf en de goede kwaliteit in de galop. Ze behaalde een mooie score van 77,5 punten en kan nu ook als Elite door het leven. De merrie is drachtig van de AES gekeurde hengst GoFerro en verwacht medio mei een veulen.

De merrie Goldi DBG, heeft in Duitsland al de benodigde predicaten behaald, maar mochten we er in de toekomst een veulen mee fokken bij een KWPN hengst dan is het voor het toekomstige veulen van belang dat de moeder KWPN geregistreerd is en eventuele predicaten heeft. De jury was erg te spreken over de balans in draf en galop, en de aanleg als dressuurpaard en de bereidheid werden beloond met achten. De merrie slaagde dan ook ruimschoots met een score van 78,5 punten, daarna is ze ook opgenomen in het stamboek en ster verklaard. De volgende stap is dat ze aankomende zomer tijdens de Centrale keuring voorlopig Keur kan worden verklaard en dat zou betekenen dat ze dan ook Elite kan worden want deze merrie heeft haar Prok certificaat al binnen. Dus voor aanstaande zomer hebben we weer een nieuwe uitdaging.

Eigenaar van Feline ter Kwincke,  Dhr.A.Sllippens gefeliciteerd met het behaalde resultaat.