Succesvol debuut Be Special en Denver DBG

Nadat zaterdag Ilona al succesvol aan de start kwam in de klasse L2 met Goldi DBG werden er gisteren de klasse Z1, Z2 en ZZ-Licht verreden als selectie voor kring Rivierenland Oost. Bart kwam daar aan de start met de paarden Be Special en Denver DBG.

Bart startte de Special D zoon Be Special in de klasse Z1. De grote ruin staat sinds enkele weken in de stallen van DBG en maakt veel progressie. Be Special liet zich bijzonder fijn door de proef heen sturen en Bart kon de ruin mooi foutloos door de proef heen rijden. Er werden meerdere achten gescoord voor onder andere de uitgestrekte stap, uitgestrekte galop en houding en zit. Dit resulteerde in hun wedstrijddebuut met een mooie 2e prijs met 236 punten ofwel 69,41%.

Daarna was het de beurt aan Denver DBG die zijn debuut maakte in de klasse ZZ-Licht. Na een succesvolle periode in de klasse Z2 te hebben gehad was het nu tijd voor de overstap. De Jazz-zoon vond het in het begin nog wel een beetje spannend maar was daarna heel goed bij de les. Meerdere achten werden gescoord voor het binnenkomen en groeten, uitgestrekte galop en houding en zit. Dit resulteerde in een mooie 2e prijs met 65,14%.

Een zeer geslaagde 1e selectie wedstrijd. Op naar de volgende selectie op 7 en 8 november in Bergharen.