Effie Ilona DBG is topvorm tijdens meerdaags concours Roosendaal

Met in het achterhoofd de Regio Kampioenschappen werd de meerdaagse dressuurwedstrijd te Roosendaal bij Manege den Gouberg opgegeven en niet zonder resultaat. Het is goed om een keer op een andere locatie te verblijven met je paard zodat je meerdere dagen proefgericht de wedstrijd kunt trainen. Het is voor je paard maar ook voor jezelf leerzaam en we hebben het enorm als team met elkaar heel gezellig gehad en iedereen heeft optimaal gepresteerd.

Vandaag een korte impressie van Bart en Ilona en de op volgende dagen worden de andere leerlingen van verslag en foto’s voorzien.

Ilona heeft 2 paarden gestart, de Contango nakomeling Effie Ilona DBG in de klasse Z1 en de vierjarige Blue Horse Romanov nakomeling Goldi DBG in de klasse L2. Effie Ilona DBG  heeft 6 proeven gelopen, waarvan 4 winnend afgesloten en tweemaal een tweede prijs! De merrie maakt zo’n enorme groei en de oefeningen doet ze met gemak. Hoogte  punten zijn de verruimingen en zowel in alle 3 de basisgangen scoorde ze meerdere achten en zelf kreeg Ilona een 9 voor haar houding en zit. De laatste proef liep de merrie zo constant en konden ze een topscore van 241 punten noteren.

Goldi DBG die al een paar keer is mee geweest ontwikkeld zich ook heel fijn, de merrie krijgt veel front en heeft een mooie beentechniek. Tijdens aankomst op vrijdag was ze erg onrustig op stal maar gaan de weg kreeg ze meer rust en werd ze mooi ontspannen. Op vrijdag hebben we haar getraind en zaterdag en zondag 1 proef gestart in de klasse L2. Beide proeven werden winnend afgesloten met mooie scores van 201 en 205 punten.

Bart had de vosruin Denver DBG mee in de klasse Z2, voor vrijdag stond er 1 proef op het programma en zaterdag en zondag heeft hij 2 proeven gereden. De laatste proef op zondag had de vosruin de energie op en haalde hij de 60% niet, overige proeven scoorde de combinatie goed met scores rond de 218 punten wat op zondag nog een fraaie tweede plaats opleverde. Ook Denver DBG zal aanstaande vrijdag aan start komen tijdens de Regio Kampioenschappen te Brummen.